Sajtóközlemény - 2014.09.02

Uniós támogatásból szakorvosi létszámbővítés valósult meg a Kanizsai Dorottya Kórházban a hiányszakmákat jelentő álláshelyek betöltése végett TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0007 2014.02.28. Projektzárás

A Kanizsai Dorottya Kórház 49.999.947.-Ft uniós támogatást nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézmények számára” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt keretében 5 fő szakorvos felvételével az intézmény humánerő-forrás feltételeit tovább fejlesztette.

A pályázat keretében felvételre került 1 fő aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvos, 1 fő sürgősségi és betegellátó szakorvos, 1 fő általános röntgendiagnosztikai, 1 fő mozgásszervi rehabilitációval rendelkező szakorvos, valamint 1 fő csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos. A szakorvosok foglalkoztatásával intézményünk törekvése arra irányult, hogy az ellátási területéhez tartozó minden beteget és rászorulót maradéktalanul és lehetőségekhez mérten a legmagasabb színvonalon lásson el.

A 4 fő hiányszakmát jelentő álláshely és 1 fő tartósan betöltetlen álláshely betöltésével a támogatás révén szakmai felkészültségünk javult az érintett területeken, a várakozási idő rövidült, mely elősegítette a visszaesések és állapot rosszabbodások csökkentését, a betegek komfortérzetének növekedését, az érintett szakterületek ellátásához való hozzáférés javult, racionálisabb erőforrás elosztás és erőforrás szervezés valósult meg.

Az intézményről és a jelenlegi fejlesztésekről bővebb információt a www.nkkorhaz.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolat: Szakajda Szilvia stratégiai referens (Kanizsai Dorottya Kórház Nagykanizsa)

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg.

TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0007