NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001 pályázati tájékoztató (2013.11.07)

Pályázat: 
NYDOP-5.2.1/C

„Kanizsai Dorottya Kórház Pszichiátriai Osztályának fejlesztése”
„volt Nővérszálló”

A Pszichiátriai Osztály fejlesztése a „B” épület II. emeletén és a szomszédos, volt Nővérszálló épület földszintjén NYDOP-5.2.1/C-11 Rehabilitációs szolgáltatás fejlesztése című pályázat keretében valósul meg. Tervek, egyeztetések 2010-ben kezdődtek. Az illetékes Építéshatóság igazolása szerint a Pszichiátria Osztály fejlesztése építési munkái engedély és bejelentés nélkül végezhető tevékenység. A volt Nővérszálló felújítása után az osztály beköltözik, és a „B” épület felújítása folytatódik, befejezése kb. 2014. február vége.

I. ütem:
A „volt Nővérszálló” épület földszintjének, egy részének belső felújítása és átalakítása után alkalmassá válik Pszichiátriai osztály működésére, 300 m2 hasznos alapterületen.

Munkaterület átadás: 2013. július 15.
Befejezés: 2013.október 31.
Tervező: Pannon Projekt Kft.- Koppányi Miklós tervező
Kivitelező: Vasi Magasépítő Kft.

Az osztály eddigi működésének fejlesztése érdekében napi nyolc órában megvalósuló terápia keretében történik a gyógyítás utolsó fázisa, a társadalomba való visszailleszkedést segítő képzés. Erre a célra alakítottuk ki az épületet. Az itt kialakítandó egység munka, csoport, egyéni terápiás helységei, a tankonyha, a tornaterem a hozzátartozó öltözők és vizesblokk megfelelő építészeti keretet biztosítanak a magas színvonalú gyógyító munkához.

Az épület tartószerkezetei változatlanul maradtak.

A felújítással érintett területen elbontották a rossz állapotú válaszfalakat, az összes padlóburkolatot, valamint a szükséges aljzatrétegeket, kibontották a nyílászáró szerkezeteket. A homlokzati ablakokat azonos mérettel és megjelenéssel korszerű műanyag ablakokra cserélték. A válaszfalak 10 cm tégla válaszfallapból épültek, új belső nyílászárókkal, acél tokkal-mosható felületű szárnyakkal, alumínium főbejárati ajtóval.

A közlekedőkben és a közös helyiségekben, vizesblokkokban kerámia burkolat, a többi helyiségben PVC burkolat készült. A vizes helyiségek falai csempeburkolatot kaptak. A közlekedőben üvegszálas tapéta, mosható festéssel készült, az alárendelt helyiségekben diszperziós festés. Álmennyezet csak a fő közlekedési helyiségekben, teakonyhában és vizesblokkokban épült. Az új főbejárat előtt rámpa épült, térkő burkolattal.

A felújítás és átalakítás során elvégezték a projektarányos akadálymentesítést:
- új akadálymentes mellékhelyiség kialakítása, amelyben a fürdési lehetőség biztosított
- folyosón kontrasztosan eltérő színű burkolati sáv készült
- ajtók kerete kontrasztosan kiemelve
- közlekedőkben falvédő sávok, kapaszkodók lettek felszerelve

A fűtési rendszert felújították, amellyel jelentős energia megtakarítás érhető el. A „B” épülettől új távvezeték érkezik. Az elektromos vezetékek cseréje és új, energiatakarékos világítótestek beépítése további üzemköltség csökkentést eredményez.

További információ:
(93) 502-000, (93) 502-086
honlap: www.nkkorhaz.hu
kapcsolattartó:
Szakajda Szilvia stratégiai referens

(Az eredeti kiadvány a csatolmányból elérhető)

NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001 NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001 NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001