SEGÍTÜNK MEGŐRIZNI EGÉSZSÉGÉT – DÍJMENTES TANÁCSADÁS 60 ÉV FELETTIEK RÉSZÉRE

Felelős kiadó: 
Titkárság

"A PTE Transzlációs Medicina Központ, a Transzlációs Medicina Alapítvány és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet a koronavírus okozta egészségkárosodás mértékének és a halálesetek számának csökkentésére 2020. március 11-én megalakult a koronavírus elleni transzlációs lakosságtámogató akció- és kutatócsoportja (KETLAK).

Az akció- és kutatócsoport célkitűzése a koronavírus járvány idején tudásának és kutatómunkájának a lakosság számára történő önkéntes és térítésmentes biztosítása, a koronavírus okozta egészségkárosodás és halálesetek számának csökkentése, valamint a lakosság egészségmegőrzésének és egészségjavításának biztosítása. Mindezt díjmentesen nyújtott tanácsadás, klinikai vizsgálatok és adatgyűjtések formájában valósítják meg, ezek eredményei ugyanis közvetlenül a lakosság javára fordíthatók. A PROAKTIV-19 elnevezésű klinikai vizsgálat - melynek célja a 60 év feletti lakosság ellenállóképességének növelése a koronavírus okozta fertőzés szövődményeivel szemben - a KETLAK konzorcium első, a lakosság prevencióját biztosító akcióterve.

A konzorcium szakértői szerint az egyénre szabott életmódi tanácsadás jelentős mértékben csökkentheti a koronavírus okozta fertőzés által bekövetkező egészségkárosodást, a jobb egészségi állapot és az egészségesebb életmód pedig számottevően csökkentheti a koronavírus okozta fertőzés okozta halálozást. A díjmentesen nyújtott tanácsadás és kutatás segítségével elérhető, hogy a lakosság ellenállóbbá váljon a koronavírus egészségkárosító hatásával szemben, ezáltal csökkenjen az egészségügyi ellátásra szorulók, az egészségügybe bekerülők között pedig az intenzív ellátást igénylők száma. Hosszútávon a vizsgálat eredménye újabb járvány esetén bizonyítékon alapuló prevenciós startégiát biztosíthat Magyarország lakossága számára."

"Az akciócsoport tanácsadói minden nap 8 és 20 óra között fogadják a 60 év feletti lakosság hívásait a 06 80 442 642-es, díjmentesen hívható telefonszámon.

Az új típusú koronavírussal fertőzött betegek ellátásának további javítása érdekében a munkacsoport a klinikai vizsgálatok mellett betegregiszterek elindítását és metaanalízisek elvégzését is tervezi."

CsatolmányMéret
PDF icon Proaktiv19 I. (pdf)505.4 KB
PDF icon Proaktiv19 II. (pdf)1.21 MB
Audio icon Proaktiv19 (mp3)928.64 KB
Package icon Önkéntes felhívás1.98 KB