SZÜLÉSZET-NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY

Ágyszám: 32

OSZTÁLYVEZETŐ:
Dr. OROSHÁZI Attila főorvos

ORVOSOK:
Dr. FÜLE Lajos főorvos
Dr. BAJSZ Antal főorvos
Dr. TUCSEK Éva főorvos*
Dr. ZSIRAY Zsolt főorvos*
Dr. Horváth Jennifer rezidens*
Dr. REGÉNYI Péter főorvos (ügyeletet lát el)
Dr. RÁK Tibor főorvos* (ügyeletet lát el)
Dr. GYÓCSI András adjunktus (ügyeletet lát el)

ÁPOLÁS:
ZALÁN Erika mb. osztályvezető főnővér

ELÉRHETŐSÉGEK:
Telefon:
93/502-024 - Nőgyógyászati Osztály
93/502-013 - Gyermekágy
93/502-000 / 2224 - Osztályos iroda
93/502-000 / 2614 - Nőgyógyászati szakrendelő
93/502-000 / 2114 - Család-és Nővédelmi Tanácsadó

FAX: 93/502-064

TEVÉKENYSÉGEK / TÖRTÉNET
A Szülészet-nőgyógyászati Osztály a főépület III. emeletén összesen 32 felnőtt és 25 újszülött
ággyal áll a betegek rendelkezésére. Szülőszobánk és a császáros műtő, valamint a kisebb nőgyógyászati műtétek elvégzésére szolgáló curettage szoba a III. emeleten helyezkednek el.

A TIOP pályázat révén megvalósult rekonstrukció keretében szülőszobánk teljesen megújult. Három egyágyas szülőszoba áll rendelkezésre, ahol a szülésnél jelen lehet apa, vagy közeli hozzátartozó. Alternatív szülőszobával is rendelkezünk, ahol szülőszék igénybevétele, valamint vízben való vajúdás és szülés lehetősége is biztosított. Központi CTG monitor rendszer, valamint mobil UH készülék is rendelkezésre áll a szülőnők legkorszerűbb megfigyelésére. A szülőnő maga választhatja meg a szüléshez az optimális testhelyzetet. Szülést követően lehetőség van az azonnali kontaktusra anya és gyermeke között. Köldökzsinórt igény esetén az apa vághatja át. Jelenleg szülőszobánkon gyógyszeres és nitrogénoxydulos fájdalomcsillapítás biztosított. Császármetszéseknél gerinc-közeli érzéstelenítést alkalmazunk, ennek köszönhetően a kiemelést követően az anya azonnal láthatja gyermekét. Az apa a műtéti előkészítőben jelen lehet.
A szülészet műszerezettségét, feltételeit tekintve mindenben megfelel a modern kor elvárásainak.
Gyermekágyas részlegünk 24 órás rooming in ellátás keretében működik, ahol az anya igény esetén akár 24 órán keresztül együtt lehet az újszülöttel.

Nőgyógyászati, illetve várandós* kórtermeink jól felszereltek, kényelmesek, mindegyik rendelkezik önálló fürdőszobával, toilettel. Igény szerint egy, illetve kétágyas elhelyezést is tudunk biztosítani minimális térítési díj ellenében.Kiemelt hangsúlyt helyezünk a betegek pontos tájékoztatására, felvilágosítására, különös figyelemmel onkológiai pácienseinkre.

A nőgyógyászati műtéteinket ( hüvelyi, hasi, endoszkópos beavatkozások ) - a legkorszerűbb műtéti technikával, a modern szakmai irányelveknek megfelelően végezzük. Különös hangsúlyt helyezünk laparoszkopos tevékenységünkre, hüvely előesések esetén a legkorszerűbb technológiával, hálóval történő fixációs műtéteinkre.

Egynapos sebészeti ellátásra is lehetőség van.

Járóbeteg szakellátásaink - nőgyógyászati szakrendelő, klimax ambulancia, sürgősségi fogamzásgátlási ambulancia, onkológiai rendelés, valamint vidéki és városi terhestanácsadó, UH ambulancia - a IV. emelet keleti szárnyán helyezkedik el. Kényelmes körülmények között, előjegyzés alapján fogadjuk pácienseinket. Az UH ambulancián nagyképernyős plazmatelevízión követhetik a terhesek, illetve hozzátartozóik a felvételeket.

Szakrendeléseink (rendelési idők):

Utolsó módosítás: 
2021.11.29.