A KÓRHÁZI FELVÉTEL

Kórházunkban azok a betegek kerülnek felvételre, akiknek ellátása intézetünkben biztosítható. Az azonnali ellátást igénylő betegek vizsgálata, felvétele irányítása a Sürgősségi Betegfelvételi Osztályon keresztül történik. A nem sürgősséggel beutalt betegek felvétele az előjegyzést adó osztályon történik.

Érkezés, elhelyezés:
Kérjük Önt, hogy az előjegyzett napon, azt az osztályt keresse fel, ahová beutalója szól. Ott a felvétellel kapcsolatos minden információt megkap. Ha elhelyezésével kapcsolatosan problémája merül fel, jelezze osztályos orvosának vagy a vezető ápolónak. Az adminisztratív betegfelvétel az osztály adminisztrációs irodájában történik.

A felvételhez szükséges iratok:
::: társadalombiztosítási azonosító kártya (TAJ kártya),
::: kórházi beutaló,
::: személyi igazolvány,
::: korábbi zárójelentések, orvosi leletek,
::: otthon szedett gyógyszerek listája.

Mit hozzon magával:
::: tisztálkodási eszközöket,
::: WC papírt,
::: evőeszközt, poharat, szalvétát
::: saját ruházatot (pizsama, hálóing, papucs, hálókabát),
::: gyógyászati segédeszközét,
::: speciális gyógyszereit.

Kérjük semmiképpen ne hozzon magával:
::: ékszereket,
::: egyéb értéktárgyakat,
::: nagyobb pénzösszeget,
::: alkoholos italokat.

Abban az esetben, ha az intézményben érkezéskor nagyobb értéket képviselő ékszert, értéktárgyat, jelentősebb pénzösszeget hozott magával, azt szíveskedjék hozzátartozóival otthonába juttatni. Nagyobb pénzeszközök, értékek a kórház HÁZIPÉNZTÁRÁBAN (6-os sz. épület Igazgatás) – helyezhetők el személyesen, hozzátartozó vagy meghatalmazott osztályos ápoló útján. Kisebb pénzeszközök, értékek elhelyezése esetén, a fekvőbeteg osztályokon értékmegőrző széfek állnak rendelkezésre, melyet az osztályon kijelölt felelős ápoló kezel. Ellenkező esetben csak bizonyítottan jogellenes károkozásunkért felelünk. A letétbe nem helyezett pénzösszegért, értéktárgyakért a kórház nem vállal felelősséget!

Eszméletlen beteg értéktárgyainak tételes dokumentálása, értékleltár készítése írásban történik, melyet, a beteget átadó személy és az adott osztályon szolgálatot teljesítő ápoló, aki a beteget átveszi, aláírásával hitelesít. A szükséges dokumentumok elkészítése után az ápoló kiadja a kórházi felszerelési tárgyakat. Szóban ismerteti az osztály napirendjét és felhívja a figyelmet a HÁZIREND tanulmányozására.