AZ ÉTKEZÉS

Kórházunk, az orvosi előírásoknak megfelelő étkezést biztosít az ápolás részeként. Az étkezéssel kapcsolatos kérdéseit az ápolónak jelezheti, ő gondoskodik arról, hogy a dietetikus felkeresse Önt.

Az ebédet a kórház konyháján egyéni tálcás tálalás módszerével adagolják diéták szerint, és így küldik fel az osztályokra. Kórtermekben, az éjjeliszekrényekben csak tartós tárolásra alkalmas élelmiszert tarthatnak a betegek. Állapottól függően ágy mellett vagy étkezőben, társalgókban történik az étkezés. A saját élelmiszert név és dátum megjelölésével lehet elhelyezni a betegek hűtőszekrényében. Kérjük,

Tisztelt Betegeinket, hogy a hűtőszekrényben elhelyezett ételük csomagolására írják fel nevüket és az étel behozatalának dátumát!

A kórház hideg vacsorát ad, melyet az ápolók osztanak ki. Minden osztályon mikrohullámú ételmelegítő és hűtőszekrény áll rendelkezésre. A felvétel napján ebédet és vacsorát, távozás napján reggelit biztosítunk.

Kiskorú illetve súlyos beteg mellett tartózkodó hozzátartozó kórteremben nem étkezhet (erre az osztály társalgójában van lehetőség).