KÖZPONTI RADIOLÓGIA

OSZTÁLYVEZETŐ:
Dr. NOVÁK Enikő főorvos

ORVOSOK:
Dr. NOVÁK Enikő főorvos (radiológia)
Dr. NAGY ÉVA főorvos (radiológia)
Dr. MENDLY József főorvos (radiológia)
Dr. Adel RASHED főorvos (radiológia)
Dr. FALKUS Bernadett szakorvos (radiológia)
Dr. HORVÁTH Milán szakorvos (radiológia)

ASSZISZTENCIA:
NÉBER Piroska osztályvezető asszisztens
GODZSA-NÉMETH Diána osztályvezető asszisztens helyettes

ELÉRHETŐSÉGEK:
Az osztály helye: Kanizsai Dorottya Kórház I-II .sz. épület I. emelet
Telefon:

  • Osztályvezető Főorvos: 93/502-000 / 2935
  • Osztályos iroda telefonszáma: 93/502-028
  • UH, CT, RTG vizsgálatokra történő előjegyzés: 93/502-000 / 2228
  • Emlő vizsgálatokra történő előjegyzés: 93/502-000 / 2728

Email: radiologia@nkkorhaz. hu

RENDELÉSEK / RENDELÉSI IDŐK:

TEVÉKENYSÉGEK / TÖRTÉNET

A Radiológiai Osztály a Kanizsai Dorottya Kórház járó és fekvőbeteginek képalkotó diagnosztikai vizsgálatain túlmenően a Dél - Zalai régió háziorvosai által beutalt betegek részére nyújt diagnosztikai ellátást.
Hagyományos röntgen vizsgálatok mellett ultrahang és CT vizsgálatokat, emlőszűrést és emlő diagnosztikát végzünk az osztályon. A hagyományos radiológiai vizsgálatokat korszerű direkt digitális, filmnélküli technikával végezzük.
Az osztály a tevékenységét a nap 24 órájában, műszakban és ügyeleti ellátás keretében látja el.

Röntgensugár segítségével a csontokról és az izületekről, kontrasztanyag adásával az üreges szervekről, belekről, erekről nyerhetünk pontos, alapvető fontosságú információkat.

Az ultrahang vizsgálat egyszerűen kivitelezhető, a betegeink számára nem megterhelő, kockázatmentes diagnosztikai módszer, melynek segítségével a nyaki, hasi és kismedencei szervek, a végtagi lágyrészek, izületek és az érrendszer betegségeinek okát állapíthatjuk meg könnyen és gyorsan. A sok hasznos információt szolgáltató diagnosztikai módszert korszerű technikával végezzük (Philips HD15XE, Mindray).

Emlőszűrést a 45-65 éves korcsoportba lévő hölgyeknél végzünk, a vizsgálatra kétévente az ANTSZ közreműködésével behívó levelet küldünk. A szűrővizsgálat célja, hogy a panaszt még nem okozó, kis emlődaganatokat is idejében felismerhessük és a legkisebb műtéti beavatkozással, emlőmegtartás mellett eredményesen meggyógyíthassuk (Direkt digitális mammográfiás készülék).
Tapintható elváltozással rendelkező, vagy panaszos betegeinknél komplex emlővizsgálatot végzünk, melyet ultrahang vizsgálattal, szükség esetén citológiai vagy célzott szövettani mintavétellel egészítünk ki a pontos és végleges diagnózis megállapítása céljából.

CT (64 szeletes Philips) vizsgálattal röntgensugár segítségével, számítógépes adatfeldolgozással a test bármely részéről készíthetünk minden korábbi vizsgálómódszernél nagyobb diagnosztikai értékű képeket a vizsgálandó testtájékról. A módszer nyújtotta gyors és pontos diagnózis a betegeink kivizsgálását leegyszerűsíti, meggyorsítja. A pontos diagnózis érdekében vénás kontrasztanyag adásával egészíthetjük ki a vizsgálatot. A vizsgálat csúcstechnikát képviselő, másodpercenként 64 felvétel készítésére alkalmas berendezéssel történik, mely akár a folyamatosan mozgó szív koszorús ereit is képes 3 dimenzióban megjeleníteni. A berendezés a betegeket ért sugárterhelés csökkentése érdekében korszerű automatikus sugárvédelmi rendszerrel rendelkezik.

Röntgen, UH és CT vizsgálati lehetőség 24 órás elérhetőséggel rendelkezésre áll a sürgősségi betegellátás zavartalan lebonyolítása érdekében.

Az időpont egyeztetés vagy a háziorvosi rendelők és szakrendelők által interneten elérhető foglalási rendszerben történhet vagy betegeink személyes v. telefonos megkeresése alapján, osztályunk recepcióján.
Sürgős esetben a vizsgálatokat soron kívül végezzük el.

(Nagykanizsa, 2009.11.09 - Dr. MENDLY József osztályvezető főorvos)

Utolsó módosítás: 
2018.05.04