KRÓNIKUS BELGYÓGYÁSZAT

OSZTÁLYVEZETŐ:
Dr. KERTÉSZ Monika osztályvezető főorvos

ORVOSOK:
Dr. KELE Ágnes főorvos
Dr. KANCSÓ Jolán Margit orvos

ÁPOLÁS:
HÓBOR Rita osztályvezető főnővér

ELÉRHETŐSÉGEK:
Telefon:
93/502-050 - Gerontológia osztály
93/502-062 - Ápolási részleg

TEVÉKENYSÉGEK / TÖRTÉNET
Az osztály 59 ággyal rendelkezik. A "B" épület földszintjén és az első emeleten található.

FŐ PROFIL
Kiemelten az aktív osztályok által kivizsgált, a heveny állapot megoldását követő, 65 évnél idősebb, több betegségben szenvedők további gyógykezelése, rehabilitációja, valamint komplex időskori állapot felmérése.
Emellett ápolási tevékenység , az idős, több betegségben szenvedők ápolása is történik. Utóbbi térítéses - a mindenkori legalacsonyabb nyugdíj 5%-a - ezért a felvétel napján a beteggel, vagy törvényes képviselőjével szerződést kötünk, először 10 napra, majd 30 napra, illetve szociális elhelyezés esetén méltányosságból még 30 napra meghosszabbítjuk.
Az osztályra kerülés felvételi kérvényhez kötött.

Felnőtt Hospice osztály, 10 db ággyal rendelkezik, ahol a gyógyító kezelésre nem reagáló, többnyire daganatos betegségben szenvedők teljes körű ápolását végezzük.
A beteg számára olyan környezetet biztosítunk, amelyben a megmaradt szellemi, fizikai képességeit, készségeit használni tudja. Enyhítjük fájdalmát és más kínzó tünetei. Ápolásunk magában foglalja a beteg testi, lelki és szociális szükségleteit. Az agónia szakában állandó, szeretetteljes jelenlétett, a családnak lelki támaszt nyújtunk.

Geriátria Ambulancia
A B épület első emeletén levő külön vizsgálóban működik heti 20 órában ( a hét minden napján 8-12 h-ig ). Célja a beteg és környezetének orientálása, kisebb terápiás módosítások elvégzése, a beállított kezelések követése, időskori állapot felmérés elvégzése, a háziorvossal és szükség szerint a szociális ellátórendszerrel koordinálva.

Reumatológiai szakrendelés
Az első emeleten külön váróval, vizsgálóval működik heti három napon (kedd, szerda, csütörtök), napi két órai rendelési idővel. Előjegyzéssel dolgozik, amelyet a reumatológiai információban végeznek (2056-os melléken), háziorvosi beutaló szükséges.

Utolsó módosítás: 
2022.05.13