INTÉZETI GYÓGYSZERTÁR

OSZTÁLYVEZETŐ:
Dr. KOTNYEK-MÁRKUS Judit főgyógyszerész

GYÓGYSZERÉSZEK:
Dr. DÖME Balázs szakgyógyszerész
CSÁSZÁRNÉ dr. PAP Helga szakgyógyszerész

ASSZISZTENCIA:
ÁRVAI Csabáné vezetőasszisztens
ANGYALOSI Anikó szakasszisztens
CZIRA Valéria szakasszisztens
HORVÁTH Dalma szakasszisztens
PAP Györgyné szakasszisztens

ELÉRHETŐSÉGEK:
Telefon: 93/502-073, 93/502-000 / 2173, 2273
Fax: 93/502-063
Email: gyogyszertar@nkkorhaz.hu

TEVÉKENYSÉGEK / TÖRTÉNET
Kórházunk alapítása 1769-re tehető. 1952-ig a kórházban szükséges gyógyszerek beszerzése a városban fellelhető gyógyszertárakból valósult meg. A kórház orvosa "Rendelvény könyv"-be írta fel igényeit, s a gyógyszerész ez alapján állította össze. 1949 és 1952 között egy megbízott segédorvos gondoskodott a gyógyszerekről. 1952-ben került elsőként gyógyszerész a kórházba. Első feladata volt a gyógyszerszoba raktárrá alakítása. Megkezdte a magisztrális gyógyszerek készítését is.
1954-ben indult el a mai gyógyszertár építési munkálata. Két helyiség készült. Egyikben a gyári készítmények tárolása történt, a másikban a magisztrális gyógyszereket készítették.
1956-ban készült el az aszeptikus szoba. Egy évvel később a kezdeti egy adminisztrátori személyzet egy asszisztenssel és egy takarítónővel bővült.
1958-ban indult meg az infúziós oldatok gyártása. 1996-ig sikerült magas színvonalon, és hatékony módon az infúzió készítést fenntartani.
Az épület a felmerülő igényeknek megfelelően folyamatos átalakításon esett át. Jelenlegi tagoltságát és állapotát 2002-ben érte el. Megvalósult a fogadás és a kiadás egyirányúsága. Külön helyezkednek el a raktárak, és az irodai funkciót betöltő helységek. Kialakításra került a szakmai és információs iroda, ahol a hozzánk fordulók bármely kérdésre választ kaphatnak. A gazdasági ügyintézést is külön irodában valósítjuk meg. A kor igényének megfelelő módon tároljuk a gyári gyógyszer készítményeket. Miden általunk beszerzésre került anyagféleségnek külön raktára van.
Kórházunk számára a hagyományos palettán (gyógyszer, kötszer) kívül mi biztosítjuk a fertőtlenítő szereket, a laboratóriumi, patológiai általános és speciális vegyszereket, a műtétekhez szükséges varróanyagokat, a diagnosztikához elengedhetetlen kontrasztanyagokat, a mikrobiológiai termékeket, a speciális műtéti anyagokat, kötszereket, implantátumokat. A felsorolásból is látható, hogy bő a paletta, s rendkívül bő ismeretet is kíván az itt dolgozóktól.
Gyógyszertárunk az évek során nem csak külsőben, de berendezéseiben is megújult. Fejlett informatikával rendelkezünk, szinte teljes bútorparkunk kicserélődött. Az alkalmazottak számára hasznos és kényelmes munkahelyeket alakítottunk ki.

Köszönet mindazoknak, kik munkánkat segítik, fejlesztéseinkben támogatnak bennünket.

Utolsó módosítás: 
2022.05.23