Tájékoztató: OBDK - Nemzeti Kapcsolattartó Pont...

Felelős kiadó: 
Igazgatás

Idézet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Nemzetközi Kapcsolatok Irodája által küldött levélből:

"... A határon átnyúló egészségügyi ellátásra vonatkozó betegjogok érvényesítéséről szóló, az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS által elfogadott 2011/24/EU számú IRÁNYELV célja, hogy az Unióban a biztonságos és magas színvonalú határon átnyúló egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés megkönnyítésére vonatkozó szabályokat megállapítsa. Az Irányelv Nemzeti Kapcsolattartó Pontok felállításának kötelezettségét írja a tagállamoknak, amelyek információs központként széles körben adnak információt mind az adott tagállam polgárai, mind más tagállami állampolgárok, betegek és egészségügyi szakemberek részére.
Hazánkban a Nemzeti Kapcsolattartó Pont feladatait az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) látja el. Az OBDK különösen fontosnak tartja a magyar biztosított betegek és a hazai egészségügyi intézmények tájékoztatását. Ennek érdekében készítettük el a csatolt tájékoztatót. ..."

A betegtájékoztató a csatolmányból elérhető.

OBDK - NEMZETI KAPCSOLATTARTÓ PONT - Információk